26 entertainment ideeen

26 Entertainment ideeën voor je feest

Feest inspiratie

Geef je binnenkort een feest of organiseer je een wat groter evenement?
Lees dan in dit blog enkele tips bij het maken van de juiste keuze voor je (side) entertainment.

Entertainment tussen de gasten

In deze tips richt ik me vooral op het entertainment tussen de gasten. Entertainers die niet op een podium staan maar zich tussen de gasten begeven kunnen voor een enorme sfeer boost zorgen op je feest of evenement. Ze staan in direct contact met de gasten en geven hen een prettig en feestelijk gevoel. Het zijn de sfeermakers, ijsbrekers en losmakers van je feest.

Staand of zittend publiek?

Weet je al of jouw publiek staat of zit? Een staand feest is altijd dynamischer, het mengt gemakkelijker. Ben je uitgepraat met de gast die naast je staat dan loop je gemakkelijker naar een andere hoek. In tegenstelling tot een zittend feest waar je meteen van plek moet ruilen met iemand aan een andere tafel. Het voordeel van een zittend feest is dat het voor veel meer focus zorgt, het is gemakkelijker om even centraal wat te melden of een mooie show ten tonele te brengen.

Food en non food entertainment
Natuurlijk is food entertainment (entertainment in combinatie met eten of drinken) een belangrijke factor op je feest. Ontspanning tussen de hapjes door is natuurlijk ook erg belangrijk.

Actief of passief?
Op een groter feest is het leuk als mensen naar de acts toe kunnen lopen. Dat zorgt voor beweging tijdens het feest. Op een kleiner feest is het juist weer prettig als de entertainers naar de gasten toekomen. Een professionele goochelaar of entertainer kan zo ook aanvoelen of hij op het juiste moment aanschuift.

Groot of klein publiek

Heb je een klein publiek, tot honderd personen dan kan je ander entertainment inzetten dan bij een groter publiek. Heb je meer dan driehonderd gasten dan is het vaak zelfs slim om twee goochelaars of twee karikaturisten in te zetten. Ook is het voor een groter en staand publiek leuk om in verschillende hoeken verschillende vaste acts of barren te bezoeken. Denk bijvoorbeeld aan een cocktailbar in de ene hoek en een photobooth aan de andere kant. Tussendoor begeeft zich dan de goochelaar, de sneltekenaar en de acteur.

Doel van je feest

Wat is het doel van je feest? Wil je iedereen een feestelijk gevoel geven of moeten de neuzen van een team weer dezelfde kant op komen te staan? Is het handig om tijdens de zakelijke bespreking van de nieuwe bedrijfsstrategie een feest kapper in te zetten die iedereen een oranje kuif geeft? Of kan je dan weer beter een pianist of een cabaretier inzetten? Of toch weer de goochelaar/illusionist?

Infographic
In onderstaande infographic geef ik enkele entertainment keuzes weer. Je kan zo gemakkelijk zien wat het beste bij jouw feest of evenement past. Doordat ik al meer dan 19 jaar op allerlei feesten en evenementen optreedt als goochelaar en illusionist heb ik de verschillende acts leren kennen. Wil je meer tips voor je feest mail me dan even, ik help je graag.

26 entertainment ideeen

Mis je nog acts of heb je tips? Laat dan je reactie achter

Kinderen op het evenement?

Een specifieke doelgroep op je evenement zijn natuurlijk kinderen. Zijn de kids tevreden, dan hebben de ouders het ook naar hun zin. Dat is een cliché, maar daardoor natuurlijk wel waar.

Los feestje voor de kids
Wat je vaak ziet is dat er een aparte ruimte voor kinderen wordt ingericht. Een team van kinderfeest specialisten wordt ingezet. Er worden klaptafels opgebouwd vol knutsel spullen. De dames van speciale buro’s zorgen ervoor dat het je kind aan niks ontbreekt en dat ze net zo’n leuk feest hebben als jij. Of misschien wel een leuker feest.

Los entertainment voor de kinderen
Tijdens dit losse knutselfestijn kan je natuurlijk ook geweldige kinderacts inzetten. Een kindergoochelaar (een specifiek vak dat ik niet beoefen). Een ballonartiest, een poppenkast show. En kindergrime is ook altijd een succes. Ik treed zelf amper meer op in deze hoek van het feest. Maar in het verleden heb ik dat wel heel veel gedaan. Ik was ooit Nederlands kampioen ballonvouwen. Dus wil je hierover specifieke tips? Mail me dan, ik help je graag verder zonder extra kosten.

Wat zijn de verschillende acts?

Omdat je misschien niet precies weet wat een oesterman of een feestkapper is licht ik hier de verschillende acts toe.

Tafelgoochelaar

Deze goochelaar begeeft zich tussen het publiek. Hij heeft vaak een eigen tafeltje bij zich. Hij verbaast en vermaakt zowel staand als zittend publiek. Indien gewenst kan de goochelaar een centrale show geven voor alle aanwezigen.

Oesterman
De Oesterman ziet eruit als een stoere zeeman. Rond zijn middel draagt hij een gordel met verse oesters. Deze maakt hij terplekke voor je klaar.
De champagne jurk schaar ik ook in deze categorie. Een dame draagt een mooie jurk vol met glaasjes champagne. Elke gast mag uit de jurk een glaasje pakken.

Mobiele photobooth
Vaak zijn dit meisjes met een polaroid camera. Ze hebben verschillende snorretjes en hoedjes op stokjes bij zich. U houdt een stokje met rode lippen of een hoedje voor en ‘klik’ u staat er grappig op.
Deze act kan ook geboekt worden als vaste photobooth. Een hokje waar je even plaats kan nemen. Voor grotere bedrijven is een leuke bijkomstigheid dat de foto’s ‘gebrand’ kunnen worden met de bedrijfsnaam. En zelfs online gedeeld kunnen worden.

Feestkapper of barbier
Dit is een vaststaande act. Een feestkapper verandert alleen je haar. Er komt een kleurtje in of het wordt tijdelijk als mooie kuif gestyled. Tegenwoordig zie je, ook op de meer zakelijke evenementen, steeds vaker een barbier. Deze hipster-look kapper verzorgd bij mannen even snel de contouren of werkt je baard bij.

Ijsco show
Eigenlijk is er maar een echte ijsco show. Ijsco Ali. Hij maakt zijn eigen ijs. Je denkt telkens weer dat je een ijsje van de vriendelijke man krijgt. Maar hij is je te snel af. Steeds als je het ijsje wilt pakken is ie net weg.

De andere acts zoals de Dj en de sneltekenaar spreken volgens mij voor zich.

Veel plezier op je feest en als je een goede goochelaar zoekt dan houdt ik me van harte aanbevolen.

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.