Banachek mentalist

Banachek op nummer 9

Mentalist Banachek

Op nummer 9 in mijn top 10 van internationale goochelaars en illusionisten heb ik Banacheck gezet. Zijn echte naam is Steven Shaw.

Wie is mentalist Banachek?

De Engels /Amerikaanse mentalist maakte furore met project Alpha. In project Alpha overtuigt hij onderzoekers van de Washington University dat hij paranormaal begaafd is. Als hij later bekend maakt dat hij dat niet is en mentalistentechnieken gebruikt. Maakt hij daarmee kenbaar dat dergelijk onderzoek naar mediums feilbaar is.
Waarom staat deze mentalist in de lijst?
Ik heb Banachek op nummer negen gezet omdat hij enkele technieken en effecten bedacht heeft die ik zelf regelmatig gebruik. Zo is bijvoorbeeld de onzichtbare aanraking een zeer sterk effect. Met name voor echtparen en geliefden.  Ik doe de act regelmatig en zoals je in dit filmpje ziet is het een sterk effect.
Een van de twee toeschouwers wordt aangeraakt, de ander, die zijn ogen gesloten heeft voelt deze aanraking maar wordt nooit aangeraakt. De omschrijving is zo simpel maar het effect zo sterk. Ik hou van dit soort simpele plots.

Volgende week zijn we al bij nummer 8 op mijn lijstje. Ik kan alvast verklappen dat daar een heel grappige goochelaar staat die een fantastische familieshow heeft.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.