BV’s wegtoveren voor de FNV

De FNV Bouw en Transport vroeg me om voor hen een maatshow te maken waarin ik BV’s en geld kon wegtoveren.
Een vreemde vraag vond ik in eerste instantie.
Het bleek te gaan om een petitie die de FNV ging aanbieden aan tweede kamer leden vlak voordat deze kamerleden in debat zouden gaan over de nieuwe wet schijnconstructies. Ze wilden bij het aanbieden een goochelshow hebben omdat dat natuurlijk op zich al illusie en schijn is.

In overleg heb ik in eerste instantie de CAO’s uit de bouw en transport laten verdwijnen. De verschillende CAO’s gingen in een kist, op de kist pronkte een grote sticker waarop stond ‘WERKNEMERS’. In de kist gingen CAO’s met daarop reiskosten vergoedingen, pensioenopbouw, onkostenvergoedingen, afdrachten et cetera. Ik vertelde dat de werknemers dachten dat deze voorwaarden veilig opgeborgen waren. Maar door allerlei creatieve constructies bleken de CAO’s plotseling verdwenen. De kist gaat open en er zit niks meer in.

Hierna heb ik nog de loonstrookjes van de kamerleden in een flits omgetoverd in loonstrookjes met veel slechtere voorwaarden om nog eens helder te maken wat er voor de werknemers gebeurt.

Als laatste probeerde ik de 27000 handtekeningen te laten verdwijnen.

Helaas was dit niet mogelijk, want alles wat ze tot nu toe gezien hadden bestond uit illusie en schijnconstructies maar de handtekeningen zijn echt en die zijn niet weg te toveren.

Al met al een hele leuke opdracht. Ik vind het fijn als ik mijn kunsten in kan zetten om iets te bereiken of om iets te verhelderen. goochelaar-tovert-schijnconstructiesMaatshow-voor-FNV

kamerleden

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.