Cyril

Cyril Takayama op nummer 7

Cyril Takayama

Omdat het een internationale top 10 is van goochelaars en illusionisten kunnen de fantastische magiërs uit het oosten niet ontbreken op deze lijst. Cyril is een van de toppers uit Azië, hij brengt het modern en weet de beste (lees gillende) reacties uit te lokken.
Ik leerde Cyril kennen door deze truc:

Hij laat een zoutvaatje dwars door een glazen tafelblad heen smelten. Ik vond dat zelf zo wonderlijk dat ik meer over deze magician wilde weten. Cyril doet regelmatig dit soort trucs.

Een ander effect waar hij bekendheid mee kreeg was zijn hamburger truc. Op straat mag iemand een hamburger aanwijzen op een menukaart die tegen de gevel van een fastfood restaurant geplakt zit. Cyril haalt vervolgens met zijn blote handen een echte hamburger uit die menu kaart.

Je ziet zijn uitvoering hier:

TV Goochelaar

Cyril was een van de eersten die het goochelen in TV specials tot de bodem benutte. Veel goochelaars vinden dat je op TV alles moet laten zien, net zoals het live zou zijn. Omdat we als kijkers gewend zijn aan snelle beelden met veel dynamiek is het snel saai om naar één lang shot te kijken. Maar als we magic kijken op TV dan willen we wel zeker weten dat er niet in geknipt is op momenten dat het de goochelaar goed uitkomt. Cyril heeft hier volgens mij een grote stap in gezet. Zijn programma’s waren snel (voor die tijd) en toch ‘eerlijk’. Op cruciale momenten wordt er niet geknipt maar op andere momenten wordt er snel heen en weer geschakeld tussen bijvoorbeeld Cyril en de toeschouwers.

Om het nog een stapje technischer te maken heeft Cyril een aantal technieken toegepast die ervoor zorgen dat de truc voor de live toeschouwers erg indrukwekkend is. En dat het effect voor de kijkers thuis zelfs nog een stukje magischer wordt dan voor de live toeschouwers. Veel meer kan ik hier niet over vertellen omdat ik niks prijs wil geven. Maar Cyril heeft dit prachtig verwerkt.

Biografie van Cyril

Cyril Takayama is geboren in Hollywood, Californië. Zijn vader was Jappanner, zijn moeder is Frans en van Marokkaanse afkomst. Cyril had een onrustige jeugd. Een recent profiel in Magic Magazine beschrijft hem als high school drop out. Op zijn 16e ging hij van school. Cyril’s vader, stuurde hem naar Japan . Hij heeft toen een tijd op straat geleefd in Tokio. Op 17-jarige leeftijd ontmoette Cyril een rijke Japanse zakenman die zijn talent zag en hem in zijn hotel inzette om de gasten te entertainen. Binnen 2 maanden creëerde Cyril zijn eigen podium show.  Vanaf 1992 won hij allerlei prijzen en nam zijn carrière een flinke vlucht.

Volgende week is een van mijn helden uit het close up magic segment aan de beurt. Voor de kenners kan ik alvast bekennen dat mijn zus hem altijd de magische opperkabouter noemde.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.