David Copperfield op nummer 3

David Copperfield

In de jaren tachtig en negentig bracht deze top illusionist regelmatig televisie specials uit. Ik was daar als kleine jongen erg door gefascineerd en hij betoverde me met zijn grote spektakel shows die ook regelmatig klein en persoonlijk waren.
Daarom verdiend David Copperfield een mooie plek in mijn lijst, hij staat op nummer drie!

illusionist

Copperfield is wellicht ‘s werelds meest bekende illusionist en show man. Hij staat bekend om mooie poetische acts met vaak muziek van Phil Collins. Om een idee te krijgen zie je hier alvast een mooie compilatie van zijn illusies en de sfeer die hij weg zet.

Vliegen

Het meest spraakmakend waren enkele van zijn stunts zoals dwars door de Chinese muur heen lopen, het Vrijheidsbeeld laten verdwijnen en live in zijn show over de hoofden van de mensen heen vliegen. Een sprookje waar velen van ons wel eens over gedroomd hebben. Wat ik persoonlijk zo goed aan hem vind is dat hij zijn trucs heel mooi aankleed. Het heeft een reden, je voelt dat hij en zijn team tot het uiterste gaan om er meer van te maken dan alleen de illusie. Ze willen graag dat het iets universeels aanspreekt dat ons allemaal raakt. Zoals de wens om te kunnen vliegen. Al sinds de mens bestaat hebben we de wens om te kunnen vliegen. Iedereen droomt weleens hoe het voelt om te kunnen vliegen en met deze illusie maakt Copperfield deze droom werkelijkheid.

Inspiratiebron

Copperfield is zeker een van mijn grote inspirators geweest. Door hem ben ik als kleine jongen betoverd en dat gevoel, die betovering wilde ik graag ook teweeg leren brengen. Door David Copperfield ben ik in het vak gerold, althans hij was de eerste die mij magie deed ervaren. Dankjewel mister Copperfield en je team!

 

Volgende week komen we uit bij de twee toppers uit mijn lijst. Beide heren die me op de dag van vandaag nog inspireren en die ik ontzettend dankbaar ben voor hun werk binnen de wereld van goochelaars en illusionisten.

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.