Derren Brown

Derren Brown op nummer 1

Derren Brown

De grootmeester van het televisie- en theater mentalisme is absoluut Derren Brown. Zowel in Tv specials als in de theaters torent hij boven iedereen uit. Derren is doordacht, enorm slim en een performer pur sang. Ik ben groot fan van eigenlijk alles wat hij doet.

Hij begon ooit als slight of hand kaart goochelaar. Hij werkte in restaurants tot hij werd gespot en een TV serie ging opnemen. Zijn werk werd steeds slimmer en intelligenter. Hij doet nu met name theatershows en TV specials die het midden houden tussen een psychologisch experiment en een enorme mind- illusiestunt. Mijn favoriete TV special is toch wel ‘The great Art Robbery’. In dit experiment laat hij ouderen een schilderij van £100.000 pond stelen. Hij vertelt de eigenaar van het schilderij vooraf dat het gestolen gaat worden, door wie het gestolen gaat worden en op welke dag en tijd. Toch lukt het. Mocht je een uurtje over hebben dan is dit zeer zeker de moeite van het kijken waard. Een stunt over afleiding:

Theatershow

Zoals ik al eerder schreef is Derren ook de meester van de theatershows. Hij weet zijn publiek heerlijk enthousiast te bespelen en brengt abosolute verwondering. Naast deze aspecten snijdt hij vaak een thema aan zoals ‘mediums’ hij neemt mediums van allerlei pluimage op de hak. Hij wordt geregisseerd door Andy Nyman, een bijzondere man die het beste in Derren naar boven weet te halen. Persoonlijk vind ik het erg jammer dat Derren alleen in de UK optreedt want ik wil het dolgraag eens zien.

In zijn shows gebruikt hij allerlei technieken door elkaar, hypnose, sleight of hand, afleiding, en beïnvloedingstechnieken. Hij is van grote inspirerende waarde voor mij en wellicht was ik nooit aan mijn theatershow Influence begonnen als ik Derrens werk niet gezien had.

Hieronder vind je een van zijn theatershows zoals deze uitgezonden wordt door channel 4 in de UK. In deze show speelt hij de healers en guru’s na die hij door de jaren heen ontmoet heeft. Maar hij vertelt er meteen bij dat alles wat zij doen een truc is.

Youtube

Er zijn zoveel prachtige items met Derren gemaakt dat ik je graag het filmpje wil laten zien wat ik als eerste van hem zag. Daarna was ik verkocht en groot fan van Derren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.