Dynamo Magician Impossible

Dynamo, werd in een klap wereld beroemd toen hij in zijn eerste aflevering van zijn televisie programma over de rivier de Thames liep met zijn spijkerbroek en zijn rode jack. Dynamo’s echte naam is Steven Frayne en hij heeft enorm veel voor de goochelwereld betekend. In mijn ogen heeft hij er onder andere voor gezorgd dat magic weer hip is geworden. Voor hem was magic op TV vaak een liveshow die toevallig op TV kwam. Met Dynamo is dat veranderd en door hem kwam de magic hype op televisie, soms zelfs een overkill. Hieronder zie je zijn befaamde ‘river walk’

Harde werker

Steven en zijn team hebben echt heel erg hard gewerkt om tot dit niveau te komen. De cariere van Dynamo begon op straat. Hij ging als menneke van 15 jaar trucs doen voor de securities bij de grote nachtclubs in Leeds. Als er dan een ster naar buiten kwam dan liet Steven hem zijn magic zien in de hoop dat het opgepikt zou worden. En dat gebeurde ook. Rapper Snoop Dog maakte een freestyle rap voor hem. 30 seconden rap slang over Dynamo en zijn wonderen. Maar buiten dit leerde Steven Dan kennen. Dan was bij de clubs om nieuw muzikaal talent te scouten maar zag in Dynamo ook een ster. Dan pitchte Dynamo bij verschillende clubs in Londen en al snel werd hij bekend onder artiesten. Als er grote namen naar Engeland kwamen dan wilden ze ook graag een korte show van Dynamo waar ze over gehoord hadden. Dan en Steve namen alles op en probeerden met een lange showreel een TV deal te scoren. Het duurde acht jaar tot ze deze kregen bij ‘Watch’ een kabel zender. Ze werden meteen het best bekeken programma van de maatschappij.

Na zijn river walk wilde Steven wat geld pinnen om een biertje te gaan drinken en de opnames te vieren. Hij kon die dag niet pinnen omdat hij geen rooie cent op zijn rekening had staan. Na het vierde seizoen Dynamo Magician Impossible was Steven op elk blikje Pepsi te zien in de UK. Ik weet zeker dat pinnen toen ook geen probleem meer was.

Hieronder zie je zijn top 10

Stijl

Dynamo heeft een bijzondere eigen stijl. Hij treedt op als gewone jongen van de straat, laat vaak wonderlijke en visuele effecten zien en blijft tijdens het ‘magische moment’ volledig stil of verdwijnt zelfs. Hij doet dit om het magische moment volledig in te laten werken op zijn toeschouwers en ik vind dat prachtig. Verwondering is de emotie die wij als illusionisten opwekken dus dan moet je niet alleen maar grappen maken maar de verwondering laten bestaan.

Ik ben fan en erg dankbaar dat het grote publiek door hem heeft kunnen zien dan goochelen meer is dan een konijn uit een hoge hoed toveren.