Eugene Burger magician

Eugene Burger op nummer 6

Eugene Burger

Eugene Burger op nummer 6, omdat hij lang mijn grote inspiratie bron is geweest en omdat ik hem als internationale vader van de goochelaars zie. Stel je een kleine, oudere blanke man voor met een puntige zwart grijze baard die altijd helemaal in het zwart gekleed is en een stem heeft die niet onder doet voor die van Samuel L Jackson.
Eugene Burger is de koning van de close up trucs. Het goochelen op de vierkante centimeter. Hij is met name een verhalenverteller die magic inzet als zijn metafoor. Maar hij werkt bijna altijd alleen met het fijnere materiaal, een klosje garen, een lucifer doosje et cetera.

Hij betoverde mij met zijn Hindu threads, met deze act was hij ook te zien in The Worlds Greatest Magic. De truc kende ik al lang maar de echte kunst van een goede goochelaar is natuurlijk het verhaal of de act eromheen. De acts van Eugene zijn heel mooi, maar wel wat te zwaar voor mij. Het werkt niet zo goed als ik dergelijke acts op zijn manier presenteer. Ik heb mijn eigen draai gevonden. Maar Eugene is zeker van invloed geweest. Ik heb van hem geleerd om te kunnen zien wat een act kan betekenen, of waar een act in de meta communicatie laag over gaat.

Jaren geleden heb ik een masterclass goochelen gehad van Jeff Mc Bride. Jeff en Eugene geven normaliter die masterclass. Ik vond het dan ook heel erg jammer dat Eugene er niet bij was toen ik kwam. Omdat deze masterclass in Frankrijk werd gegeven kon hij niet komen. Hij wordt steeds ouder en reist niet meer zoveel.

Benieuwd geworden naar Eugene? Bekijk dan hieronder de Hindu threads act, of bezoek zijn website www.magicbeard.com:

Tafelgoochelaar

Als je een tafelgoochelaar in zet kan deze erg veel impact maken doordat hij in direct contact staat met je gasten. Wil hier mer over weten neem dan even contact op.

Volgende week zijn we alweer bij nummer 5. Het gaat nu weer om een mentalist, een artiest die zowel gave mind illusies doet op een podium als de link weet te leggen met de inhoud van een congres of seminar. Precies mijn hoekje!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.