Op 10 april was het zover, de lancering van de nieuwe samsung galaxy s6 en de galaxy s6 edge. Samsung ging de lancering samen met T-mobile doen en in Rotterdam werd de grootste drukte verwacht. Enkele weken van te voren werd ik benaderd of ik enkele mooie acts met het nieuwe toestel van Samsung kon bedenken.

Dat vind ik altijd een erg leuke uitdaging om op maat gemaakte acts te maken die bij een merk passen en het merk wat extra magie geeft. Soms komt de vraag een paar dagen voordat het af moet zijn, dat is niet fijn want dan moet je creatief zijn onder grote tijdsdruk wat niet ideaal is. Nu was het perfect we hadden twee en een halve week de tijd. Genoeg om alles goed uit te werken maar ook weer niet te lang van te voren zodat er nog voldoende druk was. Na een brainstorm met collega Marc Woods hebben we verschillende acts bedacht die we bij samsung vonden passen.

Een telefoon persoons reading, de kleur van je telefoon zegt vaak veel over wie de persoon is. Iemand met een hello kitty hoesje om zijn telefoon komt anders over dan iemand met een handgemaakte houten hoesje. De Galaxy s6 is in vijf kleuren te verkrijgen. In de act vroeg ik de toeschouwers om één van die vijf kleuren in gedachten te nemen. Afgaande op wie er voor me stond kon ik telkens vertellen welke kleur er gekozen was.

Bij een andere act toverde ik de nieuwe S6 edge uit een reclame folder. Daarvan zie je hier een filmpje uit mijn repetitie lokaal:

De derde act die we bedacht hadden was het communiceren van de nieuwste optie die de s6 vermoedelijk zou hebben. Ik vertelde de mensen in de rij dat als je lang genoeg op de home knop van de s6 zou drukken dat de s6 dan zou blijven balanceren en je niet meer bang hoefde te zijn om het dure apparaat te laten vallen. Uiteraard was dit een verzonnen magische optie die niet echt bestaat. (voordat ik dadelijk een claim aan mijn broek heb van iemand die het zelf wil proberen met zijn gloednieuwe S6!) Ook hiervan heb ik een filmpje van een repetitie:

Galaxy s6 lanceringsdag, the real magic

Toen was het vrijdag 10 april, ‘s ochtends vroeg arriveerde ik in Rotterdam op de lijnbaan bij de T-mobile shop. Ik vond het nog veel te vroeg om op te gaan treden maar blijkbaar waren er al honderden mensen uit de veren om zo snel mogelijk het nieuwe toestel te kunnen bemachtigen. Er stond een rij van zeker 150 meter lang. De eersten waren om 4.00 uur ‘s nachts in de rij gaan staan. De winkel was van 9.00 tot 21.00 uur open en de hele dag door stond er een flinke rij voor de deur. Leuk voor mij, ik had ruim voldoende mensen om alle magische acts aan te laten zien. Het zonnetje scheen en de sfeer in de rij was goed.