Horloge kwijt

Gedachtenlezen voor politie

Politiemannen ontdooien

Als politieman in opleiding krijg je veel te zien en moet je veel leren. Van groepscontrole tot het arresteren van terroristen, het is echt een intensief beroep. Het is dan ook niet gek dat veel van deze mannen zich willen profileren als een echte alpha man. Iemand die sterk is en de controle heeft. Niks is frustrerender dan een goochelaar die je te slim af is en alles beter weet.

Ongeveer eens per maand heb ik de eer om met deze mannen te mogen werken. Mannen die constant alert moeten zijn en constant de slimste moeten zijn. Ik dacht dat het een lastige klus zou kunnen worden, die wellicht voor frustratie voor hen maar ook voor mij als magician zou zorgen. Niets was minder waar, het was erg leuk! Het leek wel alsof de mannen beseften dat ze nu eindelijk even niet het baasje hoefde te zijn, alsof ze even mochten ontspannen.

Goochelaar tijdens een BBQ

Wat past er nu goed bij een warm stuk vlees en een lekker koud drankje? Een persoonlijke goochelshow natuurlijk. Zoals bekend van tv gaat een goochelaar dan bij iedereen langs, om ze persoonlijk een aantal trucs te laten zien. Zo worden deze politiemannen weer even zichzelf en figuurlijk ontwapend. Op het ene moment staat iemand een lekker stuk vlees te eten, het andere moment is hij zijn horloge kwijt. Vervolgens wordt deze tevoorschijn getoverd uit de binnenzak van de goochelaar. Maar niet alleen snelle trucs is wat ze te zien krijgen. Eén van de meest ontwapenende gebeurtenissen is toch wel het lezen van gedachten. Tijdens een show ontfutselt een goochelaar de gedachten van zo’n politieman, waarna hij direct verbaast en verbijsterd is. Hij is dus direct alle spanning van de intense dag vergeten.

Goochelshow voor groepen

Een goochelshow voor groepen zoals deze houdt in dat er anders te werk wordt gegaan dan tijdens een podium show. Elk van deze politiemensen heeft een zware dag gehad, ze verdienen dus allemaal ontspanning. Een goede goochelaar gaat dan ook langs iedereen die daar interesse in heeft, om ze persoonlijk te verbazen. Van de ene truc in de andere illusie, iedereen komt aan bod. Al na de eerste verbazing hangt er direct een gemoedelijke sfeer waarbij iedereen kan ontspannen.

Entertainment en inhoudelijk

Het eerste doel op een dergelijke avond is natuurlijk dat het leuk en ontspannen is. Ik voeg daar zelf altijd graag een klein stukje inhoud aan toe. Inhoud die leuk is maar toch ook leerzaam. Bij de politie vind ik het bijvoorbeeld interessant om een tipje van de gedachtenlees sluier op te lichten. Ik kijk veel naar lichaamstaal en interactie tijdens mind reading acts. Ik kan aan deze heren toelichten wat ik zie en dat geeft de act net dat beetje extra. En, wie weet leren ze er wat van bij hun volgende verhoor?!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.