Goochelaar huren

Wilt u binnenkort een goochelaar huren voor uw feest of evenement? Dan zijn er een paar dingen belangrijk om rekening mee te houden bij het uitkiezen van de juiste goochelaar.

In Nederland zijn veel verschillende goochelaars te vinden. Toch zijn er maar weinig professionals die van optreden hun beroep hebben gemaakt.
De beroeps goochelaar is doorgaans een doorgewinterde goochelaar die weet wat hij doet en die zich op een feest of evenement goed weet aan te passen aan de sfeer die op dat moment nodig is. Als hij dat niet kan dan zal hij niet vaak terug geboekt worden en dus ook niet lang van zijn optredende bestaan kunnen leven.

Hierbij drie tips bij het uitkiezen van de juiste goochelaar voor uw feest of evenement.

1 Tussen de gasten goochelen of centraal?

Vaak kunt u kiezen tussen een tafelgoochelaar of een goochelaar die een centrale show komt geven. De tafelgoochelaar loopt rond tussen de gasten en vermaakt zo telkens kleine groepjes mensen. Het voordeel hiervan is dat het feest gewoon doorgaat en dat er telkens in een andere hoek iets leuks en wonderlijks gebeurt. Bij de centrale show is het nodig dat iedereen even de aandacht heeft. Dit heeft weer als voordeel dat iedereen bij elkaar komt om samen van de show te genieten. Veel goochelaars noemen een kleine centrale show (tot 150 personen) ook wel een standup show. Bij veel professionele goochelaars kunt u ook een combinatie boeken. Vaak duurt het een paar jaar voor een goochelaar om een goede centrale show te ontwikkelen. Er komt dan ook meer bij kijken dan alleen maar een paar trucs achter elkaar plakken.
Verwacht u een show met wapperende haren, grote kisten en mooie assistentes dan bent u op zoek naar een illusionist en eigenlijk niet naar een goochelaar. De twee termen worden vaak met elkaar verward.

2 Vergelijken van de goochelaars

De meeste professionele goochelaars hebben op hun website filmpjes van hun werk staan. Door deze filmpjes te kijken krijgt u een idee hoe de entertainers met uw publiek om zullen gaan. De kwaliteit van de video is ook belangrijk. ziet het er professioneel uit? Of heeft u het vermoeden dat een broertje met een iphone het gefilmd heeft? Naast het kijken van de videos kunt u op de websites vaak recensies lezen. Dat is natuurlijk ook een goede manier om te zien wat anderen van het optreden vonden. Mocht u deze reviews lezen, kijk dan ook of er verhaaltjes tussen staan van boekingsbureaus. Deze bookers hebben natuurlijk veel ervaring met het boeken van een goochelaar en weten beter te vertellen wie kwaliteit heeft.

3 Mail en bel

Heeft u een keuze gemaakt? Mail de goochelaar dan en vraag hem naar zijn prijs. Vaak kunt u aan de email die u terug krijgt al afleiden met wat voor persoon u te maken heeft en dus ook besluiten of u deze goochelaar wilt inhuren. Natuurlijk krijgt u een nog betere indruk als u de goochelaar even belt. Hij staat u graag te woord en kan dan alle vragen die u heeft direct beantwoorden.

Natuurlijk is het volgen van uw gevoel het aller belangrijkste. Past deze entertainer bij mijn gasten, zal hij een verpletterende indruk achter laten? En vooral, zal hij met respect met mijn gasten om gaan?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.