Goochelaar tijdens diner

Een goochelaar tijdens een diner is een heel leuk idee, mits je met een aantal zaken rekening houdt.
Het juiste moment kiezen is hierin het belangrijkste.

Wanneer zet je de goochelaar in?

Stel dat het diner begint met een borrel gevolgd door een voorgerecht, een hoofdgerecht, een dessert en de koffie. Er zijn dan twee ideale scenarios voor de goochelaar om zijn optreden te komen doen.

-Tijdens de borrel, en na het voorgerecht

Als iedereen staat en een drankje met elkaar drinkt tijdens de borrel is het heel gemakkelijk voor de goochelaar om zich tussen de gasten te mengen. Het breekt het ijs en creëert een ongedwongen sfeer. Als iedereen aan tafel gaat zitten voor het voorgerecht laat de magician iedereen even met rust. Goed eten verdient aandacht en ik vind het niet gepast om dan aan tafel te komen met mijn show. Zodra de borden door de obers worden weggehaald kom ik weer in actie. Ik zal in deze set andere acts laten zien dan tijdens de borrel omdat ik nu aan de tafels ook mensen tegen ga komen die al wat gezien hebben.

– Na het hoofdgerecht, en tijdens de koffie

Vlak na het hoofdgerecht heb je vaak een dip, de after dinner dip. Dat merk je ook op een groot feest. Het is een goed moment om dan de goochelaar te laten starten omdat hij de energie in de zaal wat kan aanzwengelen en los maken. Het grote voordeel van dit tijdslot is dat de goochelaar bijna de gehele tijd door kan gaan. Tijdens het dessert is het namelijk vaak niet storend als er iemand aan tafel komt voor zijn act. Door een goed desert komt de energie weer terug en kan de feestvreugde los gaan barsten. Het tweede voordeel van dit tijdslot is dat men al sinds het voorgerecht bij elkaar aan tafel zit. Misschien is de gespreksstof op aan het raken. Een goochelaar biedt dan een nieuw gespreksonderwerp. De verwondering maakt ook veel los bij mensen, het blijft een bijzondere ervaring.

-Nooit tijdens het hoofdgerecht

Het nuttigen van het hoofdgerecht duurt ongeveer vijfenveertig minuten. Het is zonde van de tijd om de goochelaar dan te laten wachten.  Als mensen mij boeken vragen ze vaak of ik gewoon tijdens het eten rond wil lopen. Ik probeer me dan aan te passen en ga naar de tafels die nog net geen bordje hebben gehad en of waar het eten net opgeruimd is. Maar zoals ik al eerder schreef laat ik de gasten liever rustig van hun eten genieten.

Bent u overtuigd van de voordelen van een goochelaar tijdens een diner vraag dan vrijblijvend meer informatie aan.


Tafelgoochelaar Jochem

Dresscode Magician

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.