kaarttruc

Hoe verbaas je je vrienden met een kaarttruc?

Je vrienden verbazen in de kroeg met een kaarttruc

Ga je regelmatig met je vriendengroep naar het café voor een Belgisch biertje, en wil je tijdens zo’n avond wat extra indruk maken met een mooie goocheltruc? In dit blog lees je hoe je dat gemakkelijk en zonder al te veel oefenen kan doen.Ik leer je een truc waarmee je indruk kan maken en als leuke bijkomstigheid ook nog eens een biertje wint.

De voorbereiding

Zorg er ten eerste voor dat je de truc niet pas gaat doen als iedereen bijna onder de tafel ligt. Probeer het juiste moment te vinden, na de eerste of tweede ronde is vaak wel geschikt. Ten tweede heb je aandacht nodig, als er te veel afleiding is dan kan er geen magie ontstaan. Dit komt omdat je tijdens zo’n afleidingsmoment net zo goed een olifant zou kunnen laten verschijnen omdat iedereen de andere kant op zat te kijken. Als laatste heb je een spel kaarten nodig, vaak is er achter de bar een mooi en goed gebruikt exemplaar voor handen. Dat is beter dan je eigen kaarten omdat de kaarten van het café niet zo verdacht zijn.

De truc

We gaan een klassieke kaart truc doen. Je laat een kaart kiezen en weet de kaart van de toeschouwer terug te vinden.Maar dat terug vinden doen we met een twist want anders is het te voor de hand liggend en saai. Want dat jij hem terug kan vinden is precies wat men verwacht. Dus daar gaan we wat mee doen.

Stap 1 ‘De sleutelkaart’

Je laat de kaarten schudden door een van je vrienden. Als je de kaarten terug krijgt bekijk je nonchalant de onderste kaart en onthoudt deze. Dit klinkt gemakkelijk maar is onder de druk van het performen even moeilijk als het direct onthouden van iemands voornaam bij het voorstellen. Je moet in gedachten de kaart een paar keer herhalen voordat je verder gaat met de truc. Je hebt daar een mooi moment voor in stap 2. Goochelaars noemen dit de sleutelkaart omdat deze kaart je straks precies gaat vertellen wat de gekozen kaart is.

kaarttruc

 

Stap 2 ‘De kaart kiezen’

Spreidt de kaarten uit en laat een kaart kiezen door een van je vrienden. Jij weet nu niet welke kaart dat is, maar je weet wel wat de onderste kaart is. Nu leg je de stapel kaarten op tafel en laat je de vriend de helft van het spel naast de andere helft leggen. Hij mag zijn kaart hierop terug leggen en de andere helft van het spel (met de kaart die jij weet) erbovenop leggen.

kaarten truc

Stap 3 ‘theatraliseren’

Doordat de onderste kaart nu bovenop de gekozen kaart ligt weet je de gekozen kaart te vinden. Maar het allerbelangrijkste van deze goocheltruc is het spannend en interessant maken van het terug vinden van de kaart. Natuurlijk is het het leukste als je je eigen originele variant bedenkt voor het terug vinden van de kaart. Een manier die bij je past en die jij geloofwaardig over kan brengen is het beste. Deze presentatie is wat elke goochelaar uniek maakt.

Hieronder lees je mijn presentatie.
‘Oké, je had zojuist de kaart in je rechterhand vast toch? Mag ik even aan je hand voelen?’ Terwijl ik zijn vingers vasthoud zeg ik ‘hmm ongeveer 37 graden Celsius. Ik ga nu een kaart zoeken die ook 37 graden is’. Terwijl ik dit zeg begin ik kaarten om te draaien op tafel.

Als ik de kaart tegenkom die ik zelf onthouden had dan weet ik dat de volgende kaart de gekozen kaart is. Ik ga in hetzelfde ritme verder en stop ongeveer drie kaarten verderop met een kaart nog net niet omgedraaid.

Truc met kaarten

 

Stap 4 ‘een gratis drankje’

Vlak voordat je de kaart die je nu in je hand hebt omdraait zeg je: ’wedden voor een drankje dat de volgende kaart die ik omdraai jouw kaart is?’ Je vriend zal hier waarschijnlijk wel mee instemmen omdat hij zijn kaart al voorbij heeft zien komen. Hij denkt dus dat hij een drankje gaat winnen.

Je draait de kaart die je vast hebt NIET om, maar gaat terug naar de sleutelkaart en draait de kaart die daarna komt om. Dat was zijn kaart en jij krijgt een gratis drankje.

Proost en veel succes!

Zoek je een professional voor dit soort kaarttrucs maar ook voor vette mind illusies? Kijk dan eens op de pagina over tafelgoochelen.

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.