keith barry illusionist

Keith Barry op nummer 5

Keith Barry

Keith inspireerde mij direct met zijn Ted talk. Hij maakte de koppeling tussen illusies en het semi wetenschappelijke. Ik vond dat heel prettig en nam deze manier van presenteren ter harte. De wetenschappelijke verklaringen geven de presentatie een extra laag en dat is prettig. Hoe gelaagder iets is hoe meer mensen het aan zal spreken volgens mij. Sinds ik zijn Ted Talk heb gezien ben ik me af gaan vragen hoe het bijvoorbeeld komt dat ik met een act een heel publiek kan beïnvloeden om bepaalde keuzes te gaan maken. Ik heb daar een theorie omheen gemaakt en dat leg ik nu uit nadat ik de truc heb gedaan. Het is niet perse een 100% uitleg van de truc maar geeft een kijkje in hoe wij als mensen functioneren en dat is erg interessant.

Bekijk zijn Ted talk hier:

In zijn presentatie laat hij enkele klassieke effecten uit de goochelkunst zien. Maar hij presenteert het zo lekker, zijn stijl spreekt me erg aan. Het is doordacht, relaxed, en nergens zie je hem de betweter spelen. Als een goochelaar of illusionist een betweters rol in neemt haak ik vaak snel af.

Zijn Ted talk staat in de top 20 meest bekeken talks aller tijden. Het schijnt dat hij voor het eerst een live optreden doet met deze talk. Hiervoor heeft hij meerdere TV optredens gedaan. Zijn TV programma Close Encounters with Keith Barry is te zien geweest in 28 landen en was op TV tussen 2003 en 2005. Hij dus al behoorlijk wat ervaring, ik denk dat hij bedoelde met zijn Ted talk als eerste live optreden…live opgenomen optreden.

Now you see me…

Keith Barry had de eer om Woody Harrelson te adviseren en te coachen in zijn rol in de film Now you see me, now you don’t.
Hij blijft verschillende TV formats uitbrengen waaronder het bekende hypnose programma ‘You’re back in the room’ en zijn eigen ‘Brain hacker’.

Kortom een intelligente man die zeker een plek in mijn internationale goochelaars en illusionisten top 10 verdiend.

Top 5

Volgende week ben ik alweer bij nummer 4 op mijn lijst. We komen nu dus echt bij mijn toppers terecht. Illusionisten die me allemaal hebben beïnvloed en geïnspireerd. Volgende week is er een bekend duo aan de beurt die mij zeer regelmatig vermaakt hebben en ge ‘fooled’.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.