Kevin james magician

Kevin James op nummer 10

Kevin James the Inventor

Op nummer 10 in mijn internationale top tien van goochelaars en illusionisten heb ik Kevin James geplaatst. Deze goochelaar/illusionist is bij het grote publiek misschien wat minder bekend. Maar daardoor zeker niet minder goed. Hij is de bedenker van een aantal zeer sterke effecten zoals de zwevende roos. David Copperfield vertoonde dit effect in een van zijn televisie specials.

Spraakmakend

De doorzaag act van Kevin James is de meest spraakmakende doorzaag act die je ooit gezien hebt.
Een lugubere act. Ik hou hier van. Ondanks dat het niet mijn stijl is. Je ziet en voelt dat er goed over na is gedacht. Want waarom zou je iemand doorzagen? Hoe zou dat er dan uit zien? En zou de dame die doorgezaagd gaat worden dan lachend en dansend in de kist liggen? Ik denk van niet. En ik vind het in zijn act veel spannender en theatraler dan hoe de doorzaag act standaard wordt gepresenteerd. Bij hem is het een foutje. Wel Amerikaans genoeg dat je meteen ziet dat het foutje erbij hoort maar toch, gaaf bedacht!
Biografie Kevin James
Kevins James Lowery is geboren in Frankrijk bij zijn Amerikaanse ouders. Zijn vader was een holikopter piloot die gestationeerd was in Europa. Ze verhuisden naar Jonesville Michican waar James verder opgroeide. Hij studeerde drama maar stopte in het derde jaar. Hij is toen aan de slag gegaan als tablemagician in restaurants.
Midden jaren tachtig won hij de grote prijs in de PCAM competitie. Later ging hij werken in The Crazy Horse in Parijs. Hij bracht twee tot drie shows per dag ten tonele. Zeven dagen per week.
Na Parijs verhuisde James terug naar Las Vegas. Hij werd de hoofdact in de award winning Splash show. Ook was hij headliner van de world’s greatest magic show in Vegas.
In 2007 kwam hij tot de halve finale in Amerca’s got talent en werd in 2013 weer halve finalist in het Duitse Das Supertalent.
Tipje van de sluier
Op nummer 9 staat mentalist Banacheck. Volgende week komt zijn artikel uit en vertel ik alles over hem en waarom ik hem op nummer 9 heb gezet.
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.