nieuwsgierige koe

Mijn 5 meest bizarre omkleedruimtes

Als illusionist kleed ik me vaak op locatie nog even om. Ik vraag vooraf altijd of er een geschikte ruimte is waar ik me kan omkleden en voorbereiden. Meestal is dit geen probleem, maar soms kom je op de meest bizarre locaties terecht.

De feest locaties waar ik werk zijn heel verschillend. Het loopt uiteen van een privé huis voor een bruidspaar, tot een theaterzaal, een boot, een groot kasteel, een café of een voetbalstadion.

Niet in al deze locaties is natuurlijk een echte kleedkamer met lampjes rond de spiegel te vinden. Hoewel ik het omkleden en voorbereiden van mijn show in een kleedkamer van een theater wel het meest nostalgisch en prettig vind.
Als ik in een theater mijn flightcase binnenrijdt en de technicus me de weg naar de kleedkamers wijst dan voel ik me meteen thuis.
Je hebt een verwarmde ruimte voor jezelf en weet dat je er veilig alle geheimen kan voorbereiden zonder dat er iemand komt snuffelen hoe al die trucs in elkaar zitten en werken. Er is stroom, goed licht en een kopje koffie, heerlijk vind ik dat. Als artiest bereid je alle illusies voor. Je doet een soundcheck, kleed je vervolgens om en hoort de zaal vollopen. Op die manier begin je lekker ontspannen aan de show.

Het kan ook anders verlopen, en dat maakt mijn vak ook zo interessant want je komt altijd ergens anders terecht en je weet nooit precies vooraf hoe het gaat zijn.
Hier is mijn top 5 van meest bizarre omkleed plaatsen in de afgelopen jaren:

5 Het invalide toilet.

invalidentoiletHet invalidentoilet is voor veel horeca ondernemers de ideale ruimte om artiesten in te parkeren als ze naar een omkleed ruimte vragen.
Alle artiesten zullen herkennen dat deze ruimtes bijna altijd vol staan met sta tafels, extra fusten en pallets met glazen.
Ook denk je vaak op een invalidentoilet in een instelling dat het rode knopje het licht schakelaartje is.
In werkelijkheid is dat de alarm knop.
De medewerkers van de instelling zijn er meestal precies op het moment dat jij je broek laat zakken. :-)

 

 

4 Naast de frietpan.

openvrachtwagenfrituurEen open vrachtwagen naast de frietpan waar de ingehuurde horeca ondernemer net een zak ingevroren bitterballen in kiepert. De rest van de avond vroeg iedereen  zich af waarom de goochelaar zo naar patat rook.

 

 

 

 

 

 

 

3 Te klein kantoortje.
In een (gelukkig) veel te klein kantoortje van de Baja Beach Club terwijl alle beach club dames (denk naaktmodel, Baywatch, Playmate) zich daar ook moesten omkleden. De opdrachtgever was tevreden en vroeg me nog enkele keren terug, wat ik helemaal niet erg vond. Helaas heb ik van deze kleedkamer geen foto kunnen maken want dat zou een wat genante situatie hebben opgeleverd.

2 Tussen de koeien

nieuwsgierige koeOmkleden in een open weiland tussen de koeien. Er was echt niks anders dan dit weiland want daar werd over 20 minuten uitgebreid gegeten en gefeest. Dat was te kort voor mij om terug naar de auto te lopen en me daar voor te bereiden. Weer een ervaring en een koeienflats rijker.

1Onder het podium van DJ Tiësto.
De meest bizarre en voor mij onvergetelijke plek was onder het podium van Dj Tiesto in het Gelredome in Arnhem. Terwijl de toen beste DJ ter wereld vlak boven mij het publiek wild maakte bereidde ik me voor onder zijn podium op een korte show van 10 minuten die door verschillende camera’s gefilmd zou worden en live op grote schermen getoond werd aan de 27.000 feestgangers. Het is alweer lang gelden maar nog steeds herinner ik het me als een heel gaaf optreden!
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.