Optreden voor vluchtelingen integratie

De Hartige Samaritaan

Een tijd geleden kreeg ik een mail van Laura van De Hartige samaritaan. Ze vertelde me dat ze in Delft een pop-up restaurant hadden opgezet waarbij vluchtelingen in de keuken werken en koken. Geïnteresseerden kunnen komen eten in het restaurant en de volledige opbrengst wordt ingezet voor de integratie van vluchtelingen in Nederland.

Ze vroeg zich af wat een tafelgoochelaar kost en of ik kon komen optreden in Delft.

Het vluchtelingen verhaal (ik noem het liever geen probleem) raakt me. Hoe kan het dat je samen met je vrouw en je kinderen op een bootje stapt. Een bootje waarvan je weet dat er een grote kans is dat het de overkant niet gaat halen. Dat je toch voor deze weg kiest betekent voor mij dat het vele malen erger is om te blijven op de plek waar je geboren bent. Ik kan me er weinig bij voorstellen en als ik dat toch probeer dan raakt me dat.

Elbow heeft er een prachtig lied over geschreven dat je hier kan luisteren: https://www.youtube.com/watch?v=kiAD8u6nu2I

Tafelgoochel optreden met show

We spraken een dag af, ik zou belangeloos komen optreden. Zij zouden wat extra reclame maken en zo zat het pop-up restaurant lekker vol toen ik aan kwam. Het was er erg gezellig, hartelijke studenten uit Delft hielden dit kersverse restaurant draaiende. Ik liep als goochelaar langs de tafels en vertoonde mijn tablemagic show. De sfeer zat er goed in. Na het dessert heb ik nog een stuk van mijn mindillusieshow laten zien wat ook goed in de smaak viel.

Gelukkig waren de Samaritanen zo slim om alles te filmen en het resultaat is hier te bewonderen:

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.