Jochem NooyenBIOGRAFIE JOCHEM NOOYEN

Goochelaar Jochem Nooyen begon zijn loopbaan als jongleur. Al snel had hij een show in elkaar gezet die hij op uitgaansavonden in het centrum van Tilburg en Eindhoven presenteerde.

Zijn gewaardeerde collega Koen van Damme nam Jochem onder zijn hoede en leerde hem alles wat hij wilde leren. En dat was veel, Jochem wilde alles kunnen en wilde alles uitproberen. Steltlopen, ballonvouwen, vuurspuwen, een spijkerbed niets was hem te gek. In 2001 won hij de grote prijs van Vlaanderen met zijn act Magier Magusta, een act waar veel goochelaars nog steeds over praten. Ook won hij een tweede prijs op het Europees kampioenschap ballonvouwen. Op 23 jarige leeftijd wilde de jonge goochelaar zich verder ontwikkelen en deed hij auditie voor de Academie voor Drama in Eindhoven. Hij werd meteen aangenomen. De eerste twee jaar werkte Jochem heel hard en met vallen en opstaan leerde hij de technieken van het theatermaken en acteren. Vanaf het derde jaar ging dit heel goed en in 2007 studeerde Jochem af. Vanaf die tijd heeft Jochem veel toneel geregisseerd, andere goochelaars met hun act geholpen en is hij vooral zichzelf en zijn eigen acts blijven ontwikkelen.

In 2009 deed Jochem mee aan De Nieuwe Uri Geller show op SBS6. Tijdens de shows van Uri Geller sms-ste het publiek hem naar de halve finale! Voor deze goochelaar was dit een ware spoedcursus mentalisme en hij raakte gecharmeerd van deze mooie vorm van mind magic. Grote mentalisten als Derren Brown en Banachek inspireerden Jochem. Waarschijnlijk zal Jochem deze vorm van goochelen, die echt over het menselijk vermogen gaat, nooit meer achter zich laten.

Naast zijn loopbaan als goochelaar/mentalist werd Jochem een veelgevraagd acteur voor reclamespotjes en korte films. Ook speelde hij in verschillende succesvolle theaterstukken met stichting Wondermaker.

In 2014 speelde hij zijn eerste avondvullende theatervoorstelling getiteld ‘Sporen van een illusionist’. Een voorstelling over wat wij mensen allemaal kunnen bereiken als we ergens echt voor gaan. In 2015 schrijft Jochem aan een nieuw theaterprogramma.

Visie

1 Verwondering

Verwondering laat mensen scherper kijken en zet ze op het puntje van hun stoel.

 Humor

Door mensen te laten lachen breekt het ijs en ontspant het publiek. Daarom werkt tafelgoochelen ook zo goed.

 Feest

Het feest of evenement staat altijd centraal.

1980

Geboren

1536

+ Shows

18

Jaar ervaring

14

TV Commercials