penn and teller

Penn & Teller op nummer 4

Penn & Teller

Op nummer 4 staat het illusionisten duo Penn en Teller. Penn en Teller gaan al jaren mee en ik leerde ze kennen met hun doorzichtige bekerspel. Ze demonstreren eerst het klassieke balletje balletje, en leggen de truc vervolgens uit door het nog eens te doen met doorzichtige bekers. Maar ze gaan daarbij zo onnoemelijk snel te werk dat er wederom niks van te volgen is. Je denkt dus een inkijkje te krijgen maar wordt wederom beetgenomen. Penn en Teller vind ik erg komisch ze hebben een sterke eigen stijl. Zo spreekt Teller geen wordt maar spreekt zijn gezicht boekdelen. Zo is Teller erg klein en Penn erg groot. Allemaal sterkte eigenschap die dit duo onverslaanbaar maakt.

In bovenstaand filmpje zie je eerste de cups and balls routine (balletje -balletje). Gevolgd door een prachtig effect met water, munten en vissen. Geniet er van!

Fool us

Fool us is een Engelse TV show waarin goochelaars en illusionisten proberen om Penn en Teller voor de gek te houden met hun act. Als Penn en Teller niet snappen hoe de act gedaan is wint de desbetreffende goochelaar en reis naar Las Vegas en mag hij zijn act doen in de Penn en Teller show. Het grappige aan het concept is dat het illusionisten duo vaak in verborgen vaktermen vragen stelt aan de goochelaar over hoe iets gedaan is. Dat is vaak een komisch en vaag gesprek voor leken, maar voor goochelaars helder als water. Wij snappen wat er gevraagd wordt en de artiesten moeten eerlijk antwoorden of het ook op die manier gedaan is.
De beste illusionisten en goochelaars zijn in de show te zien, hier een voorbeeld van Joshua Jay die beide heren voortreffelijk weet te foolen.

Deze act van Joshua Jay gebruikt een bijzondere nieuwe techniek die nu steeds vaker toegepast wordt. Het is een geweldige act en ik heb het effect van Joshua mogen kopen en toe mogen voegen aan mijn huidige repetoire!

Volgende week zijn we alweer bij nummer 3 in mijn internationale goochelaars en illusionisten top 10.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.