Tafelgoochelaar Antwerpen

Een bezoek bij onze zuiderburen in België is altijd een feestje voor een nuchtere Hollander. Zodra je de grens passeert komt er een Bourgondisch gevoel over je heen. In Antwerpen, het hart van het Vlaamse land ervaar je direct dat vakantiegevoel. Als goochelaar mag ik regelmatig een bezoek brengen aan deze dynamische stad. Onlangs mocht ik als tafelgoochelaar het publiek vermaken tijdens een groot diner. Het was weer een plezante belevenis.

Goochelen tijdens de maaltijd

Er was een uitgebreid diner met allerlei heerlijke gerechten. Ik wist dat het moeite zou kosten om de aandacht te trekken tussen deze heerlijke lekkernijen en de gezellige conversaties die plaatsvonden tijdens dit uitgebreide diner. Ik liep door de gangen in de hoop niet aangesproken te worden als bediening. Ik kan weliswaar veel uit mijn mouw schudden maar een fles wijn blijft een hele uitdaging.
Wil je meer tips over het inzetten van een goochelaar tijdens een diner? Lees erover in het artikel dat ik schreef over een goochelaar tijdens het diner.

Gezellig met een zachte “G”

Tafelgoochelen is de kunst van persoonlijke illusies vertonen. Het publiek bestaat steeds uit enkele personen waarvan één persoon het centrale middelpunt is. Je staat er bovenop maar kunt niet zien hoe de truc in elkaar steekt. Het publiek was in opperbeste stemming en de trucs werden gewaardeerd. Uiteraard kreeg ik opmerkingen over mijn “aparte” accent en mensen vroegen me waar in Nederland ik vandaan kom. Een zachte “G” van onder de rivieren geeft direct een gevoel van saamhorigheid. Deze stijl van goochelen is ook zeker een sociale beleving, je zoekt contact met het publiek en stapt samen in een magisch avontuur.

Het was weer een heerlijke dag in Antwerpen, vol met heerlijke gerechten, gezellige mensen en wonderbaarlijke goocheltrucs.