Zesendertighonderddertien goochelaars

Afgelopen weekend heb ik mij ondergedompeld in Blackpool. Het grootste magicians festival ter wereld. Met 3613 goochelaars en illusionisten uit de hele wereld noteerden wij een Guinness wereld record; de meeste goochelaars tegelijkertijd op één plaats.

Tijdens dit festival werden de nieuwste geheimen onthuld. Er is daar een enorme hal vol met standjes met goochelproducten die bedacht en vervaardigd worden over de hele wereld.
Alle goochelaars en magicians lopen daar rond als kinderen in een gigantische snoepwinkel.

3613 goochelaars

Naast deze enorme hal vol trucs en acts zijn er ook vele lezingen van de aller beste artiesten. Het was erg inspirerend, het weekend heeft me nieuwe frisse ideeën gegeven en me aan het denken gezet.

Elke avond waren er in het grote theater gala shows met fantastische, aardige en ronduit slechte acts. Maar de boventoon was gelukkig erg goed. Vooral opvallend was een komische goochelaar met een parodie act op de slechte onverzorgde goochelacts die je helaas soms nog steeds ziet. Hij deed de slechte acts zo goed na dat je soms dacht dat het echt was. Maar toen hij het liet lijken dat hij over zijn konijn heen pieste was duidelijk dat het toch echt ging om een parodieact. Hilarisch, hij won dan ook terecht de prijs voor de beste act.

Jammen

Elke avond na de gala shows gingen de meesten naar een hotel in de buurt waar de tap open werd gezet. Ik heb er vele leuke en excentrieke mensen ontmoet. Ook grote namen zoals Dynamo Magicians Impossible. Op deze foto zie je me met wat ik noem de vader van alle goochelaars Eugene Burger. Eugene was vroeger filosofie docent en neemt zijn filosofische inslag mee naar de goochelkunst. Hij vertelt prachtige verhalen vol symboliek en inspireert mij altijd weer om mijn acts niet alleen grappig maar ook echt wonderlijk te maken. Het was heel tof om met hem een avondje te jammen in Blackpool.

Leek

In onze groep van tien goochelaars uit Noord Brabant zat één leek. Hij was door een van ons meegenomen om kennis te maken met de goochel-community. Deze man had het zwaar te verduren omdat er telkens wel een goochelaar was die een truc op hem wilde uit proberen.
Ik zelf kon de verleiding ook niet weerstaan om even zijn horloge te pikken. Helaas is deze man op de terugreis zijn horloge echt verloren. Ik was het niet, en waarschijnlijk ook geen van mijn collega’s maar simpelweg pech. Niet goed dicht gedaan na de security check bij de douane.

Het was een heel gezellig weekend waar ik veel inspiratie heb opgedaan. De kast ligt weer vol met nieuwe trucs en momenteel wordt er een bijzondere nieuwe act voor mij vervaardigt in Duitsland. Die nieuwe act komt in mijn theatershow Influence.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.